Krokängsgatan 8

Göteborg 5 120 000 kr eller högstbjudande

Lättskött med mycket bra läge, barnvänligt och lugnt!

På populär adress i Bräcke är detta välplanerade hus i två plan med källare beläget. Hela huset är i behov av omvårdnad och kärlek så här kan du låta fantasin flöda och renovera efter dina egna önskemål. Du har promenadavstånd till både den vackra Krokängsparken och Eriksbergs kajpromenad härifrån. Fina umgängesytor och en trädgård med både fruktträd och planteringsmöjligheter är bara några av husets fördelar. Här finns både förskolor och skolor i närmiljön.

Planlösning

Antal rum: 4 varav 2-3 sovrum
Boarea: 125 kvm. taxeringsinformation

Välkommen till Krokängsgatan 8 som är i behov av omvårdnad och kärlek!
Här kommer du in i hallen och har köket direkt till höger. Från köket har du ingång till matrummet samt vardagsrummet med sin fina öppna spis och utgång till uteplats och trädgård. Vardagsrummet når du också om du går rakt fram i hallen. I hallen finner du även en gästtoalett.
Från hallen har du trappan ner till källarplan som innehåller allrum, pannrum, verkstad, tvättstuga med dusch och bastu härifrån finns en dörr som leder ut.
Trappan upp till övre plan finns också i hallen. Den innehåller möblerbar hall, badrum, två sovrum med klädkammare till båda och varav det ena med utgång till balkongen. Huset är förbesiktigat, protokoll finns under dokument!

Byggnad

Typ av byggnad: 1½-plans parhus med källare
Boarea: 125 kvm
Biarea: 60 kvm
Byggnadsår: 1947
Vatten & avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Grundläggning: Betongplatta
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Carport

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd: Ja
Datum: 2020-09-21

Ekonomi

Pris: 5 120 000 kr eller högstbjudande
Taxeringsvärde: 2 801 000 kr (fastställt avseende år 2018)
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde: 1 628 000 kr
Värdeår: 1947
Summa inteckningar: 700 000 kr
Driftkostnad: 25 956 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 18 262 kr
 • Vatten/avlopp: 2 500 kr
 • Renhållning: 2 316 kr
 • Hushållsström: 2 878 kr


Taxeringsvärde:

 • Smahusmark: 1 173 000 kr
 • Smahusbyggnad: 1 628 000 kr
 • Tomt

  Tomtarea: 317.6 kvm
  Tomttyp: Lättskött grästomt
  Uteplats: Trädäck i behov av renovering.
  Parkering: Carport samt uppställning för ytterligare en bil finns på tomten.

  Närområde

  Allmänt: Bräcke kännetecknas av de egna hem, s.k. småstugor som började byggas på 1930-talet. Då fick mindre bemedlade, barnrika familjer som erhållit statliga bostadsanskaffningslån och tilläggslån chansen till ett eget boende. Husen kom monteringsfärdiga och restes på en till tre dagar. Först då bygget var klart började amorteringen på lånen.

  De flesta av dessa "egnahem" beboddes av varvsarbetare och deras familjer. 1979 levererades den sista båten från Eriksbergsvarvet. Kvar från varvstiden finns bl.a. den 84 meter höga bockkranen som med sin orange färg utgör ett kraftfullt landmärke för hela området.

  Idag är detta ett mycket populärt område, mycket beroende på det centrala läget och närheten till det moderna Eriksberg med havet som bakgrund.
  Närservice: Affärer och restauranger
  Eriksbergs köpcentrum erbjuder livsmedelsbutiker, bank, bensinstation, hamburgerrestaurang och mycket mer. Dessutom finns ett flertal restauranger och caféer längs kajpromenaden. På Kyrkbytorget finns service i form av b la restaurang, matbutik och bibliotek.Färjenäsparken är Norra Älvstrandens största parkområde. Parken har jämförts med Slottsskogen vars yta emellertid är fyra gånger större. Här finns promenadstigar och grönytor som inbjuder till picknick. I övrigt erbjuder Norra Älvstranden härliga promenadstråk längs kajkanten.
  I området finns ett flertal skolor och förskolor. Bräckeskolan är störst och här går cirka 500 elever i förskola och åk F-9. Skolan ligger intill Krokängsparken och den äldsta delen byggdes 1946. Taubeskolan ligger på Eriksberg och är för åk F-6.
  Kultur och nöjen
  Älvstrandens bibliotek är ett kombinerat folk- och skolbibliotek och är beläget på Lindholmen. På Kyrkbytorget finns ett nyrenoverat bibilotek och till Backaplan med fullt serviceutbud är det inte långt. För den teaterintresserade så kan Backa Teater rekommenderas, belägen i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen. Aftonstjärnan på Lindholmen är en kombinerad biograf och teaterscen, här huserade Hisingsprofilen Kent Andersson under många år.
  Kommunikation: Från Bräcke har du bra kommunikation till både centrala Hisingen via Eketrägatan och centrala Göteborg. Med stombuss 16 från Eriksberg är du inne i Göteborg på ca 25 min och via Älvsnabben kommer du direkt till Stenpiren.
  Övrigt: För mer information se: http://www.goteborg.se/wps/portal/lundby.

  Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser: Tomtindelning Stadsplan Stadsplan

  Bilder

  Välkommen till Krokängsgatan 8! Baksidan med uteplats Framsidan med carport Trädgård Vardagsrum med öppen spis mot matrum Matrum mot utgång till trädgård från vardagsrum Christina Hasselberg din mäklare på Hisingen Vardagsrum Fungerande öppen spis och vackra dubbla dörrar Kök med matplats vid fönstret Kök Badrum och gästtoalett Värdera din bostad med Ängemarkens Fastighetsbyrå Sovrum 1 övre plan Möblerbar hall övre plan Sovrum 2 övre plan Vill du att vi skall matcha din lägenhet till den perfekta köparen Allrum källarplan Uteplats

  Karta