Dammgatan 5 Landala Egna hem

Göteborg 2 960 000 kr eller högstbjudande

Lugnt och centralt område med gångavstånd till det mesta!

Här bor man som i en stad i staden en kort promenad från Vasastan! Avsaknaden av genomfartstrafik gör området lugnt och luften känns bättre. Fina gröna stråk finns väldigt nära såsom Mossens Idrottsplats där du kan ta dina löprundor och Landalaparken med sin mysiga damm där du kan njuta av lugnet. Dessutom finns det många gröna öppna ytor mellan husen vilket bidrar till den härliga stämningen i Landala Egnahem. Välkommen på visning!

Ljus och fin genomgångslägenhet med kök och sovrum mot mysig innergård!

Gångavstånd till Chalmers och Sahlgrenska.

Lägenhet med underbar innergård där du kan njuta av en lugn atmosfär. Det är något extra att bo i ett Landshövdingehus som byggdes som byggdes för nästan hundra år sedan med härligt ljus och rymd mycket tack vare den generösa takhöjden om hela 2.7 meter.

Att kunna ta sig till Linnégatan på mindre än 10 minuter och närheten till Wavrinskys plats gör att man alltid har nära till de fördelar som det innebär att bo i staden. Vill man istället göra något mer lantligt kan man sitta och njuta vid Landala dammen eller promenera runt i området.

Planlösning

Antal rum: 2
Boarea: 50 kvm. föreningens information
Hiss: Nej

På våning 2 av 3 i huset finner du denna genomgående välplanerade Landshövdingelägenhet med stort kök och rum mot innergård. Här kommer du in i generös hall med garderob för avhängning av ytterkläder. Rakt fram finner du sovrummet som är bra i storlek och lätt rymmer större säng, skönt lugnt läge mot innergården gör att du kan sova med öppet fönster utan att störas av trafik. Om du fortsätter hallen fram finner du badrummet som är helkaklat med dusch och tvättmaskin, renoverades av föreningen för ett antal år sedan. Till vänster om badrummet finns köket med gott om skåp, diskmaskin och plats för ett stort matbord. Går du till höger i hallen finns det lättmöblerade vardagsrummet med fönster mot Dammgatan. Lägenheten är varsamt renoverad med ljusinsläpp från två håll och hela 2,7 meter i takhöjd, allt målat i ljusa färger och med fina trägolv genomgående. Källarförråd och stort vindsförråd tillhör lägenheten.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus 3 våningar
Boarea: 50 kvm
Byggnadsår: 20-talet
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Utförd: Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 50 i HSB:s Brf Strandpiparen 13-18
Pris: 2 960 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3079 kr/mån
Driftkostnad: 200 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 200 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 1.05477%

Närområde

Allmänt: Området ligger fantastiskt vackert på höjden mellan Linné och Vasastan ,mycket nära Chalmers och Sahlgrenska. Husen byggdes på 20 talet.
Närservice: Ett stenkast från lägenheten ligger Guldhedstorget som erbjuder bra service såsom Tempobutik, Sushirestaurang, restaurang, frisör, skönhetsklinik, blomsteraffär och den lokala fastighetsmäklaren Ängemarkens Fastighetsbyrå grundat 1991. Det är även nära till Doktor Fries torg och Landala torg där det bland annat finns matbutiker, grönsakshandel, fisk bod, systembolag, apotek och gym.
Kommunikation: Endast ett par minuter ifrån lägenheten ligger Wavrinskys plats som är en knutpunkt för ett stort antal spårvagnar och bussar så att man snabbt kan ta sig vart man önskar.
Parkering: Landala är ett av få områden där man lätt kan få tag på parkering, enklast bokar man ett boendekort mot avgift från kommunen.
Övrigt: Ett fantastiskt lugnt och skönt område med mycket grönska. Så centralt att man lätt tar sig ner både till Linnégatan och Avenyn på bara några minuter.

Förening

Föreningsnamn: HSB:s Brf Strandpiparen 13-18
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 7572009012
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten LANDALA 27:20 i Göteborg. Det finns i denna fastighet sammanlagt 79 st lägenheter, 1 st lokal och 0 st p-platser.
Totala lägenhetsytan 4050kvm.
Totala lokalytan 51 kvm.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.
Föreningens 79 st bostäder fördelar sig enligt följande:
23 st 1 r o k, 47 st 2 r o k, 5 st 3 r o k, 4 st r o k.
Antal lägenheter: 79
Antal lokaler: 1
Renoveringar: Läs vidare i föreningens senaste årsredovisning.
Tv och bredband: Kabel TV ingår i avgiften
Överlåtelseavgift: 1163
Pantsättningsavgift: 465
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare

Bilder

Mats Hasselberg din mäklare i Guldheden sedan 1991 Guldhedstoget med vy mot hamnen Vill du veta vad din bostad är värd? Omdömen hitta mäklare Christina! Wavrinskys plats Guldhedstorget med Ängemarkens Fastighetsbyrå Nostalgi Guldhedstorget 1945 Chalmers Tekniska Högskola i näheten Gissa priset innan budstart! Chalmers tekniska högskola Vy mot Sahlgrenska från Guldheden Fysikens Sportcenter i Guldheden Gissa priset innan budstart!

Karta