Källsprångsgatan 2, Norra Guldheden

Göteborg 3 925 000 kr eller högstbjudande

Ljus och välplanerad hörntrea med inbyggd balkong i skyddat söderläge.

Läget är tyst och lugnt i gröna, fina Guldheden. Stor inbyggd balkong där du kan njuta av solen större delen av dagen utan störande insyn eller trafik. Härifrån har du gångavstånd till city, Änggårdsbergen och Slottsskogen.

Hörnlägenhet på våning 2/6, stor inbyggd balkong i söderläge med utsikt mot grönskande omgivningar.

Det är något extra att bo i det som byggdes som framtidens boende i mitten av 40-talet med härligt ljus och rymd mycket tack vare den generösa takhöjden.

Att kunna ta sig till Linnégatan på mindre än 10 minuter och närheten till Wavrinskys plats gör att man alltid har nära till de fördelar som det innebär att bo i staden.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 71.5 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

Här kommer du in i kapprummet som är en del av den tvådelade hallen där finns gott om plats för ytterkläder och skor. Den inre hallen har två stora garderober och härifrån når du badrum, kök, det första sovrummet och vardagsrum.

Vardagsrum:

Rummet har ljust målade väggar och golvet är belagd med originalparkett i ek. Balkongdörren och det stora fönstret i söder fyller vardagsrummet med maximalt ljusinsläpp och soligt läge. Takhöjden om hela 2,7 meter, tillsammans med öppningen mot hallen, skapar en luftig atmosfär. Soffa, matbord och TV-bänk ryms med lätthet och härifrån når du ett av sovrummen.

Balkong:

Under sommarhalvåret utgör den möblerbara balkongen en fantastisk förlängning av vardagsrummet. Här njuter man det lummiga gröna och solen som man har hela dagen för att sedan stanna kvar hela eftermiddagen.

Sovrum 1:

Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng, lägenheten ligger tyst så man kan sova med öppet fönster utan att sömnen störs av oljud eller trafik. Förvaringsmöjligheterna är utmärkta med inbyggda garderober i original sväljer allt i klädväg. Golvet är belagt med furuplank och väggarna är målade i ljust.

Sovrum 2:

Ytterligare ett mysigt rum i bra storlek som kan användas till barnrum eller gästrum, men som även passar bra som och hemmakontor. Bra förvaring erbjuds även här. Golvet är beklätt med furuplank och väggarna målade i ljust.

Kök:

Köksinredningen är ljus och välplanerad med gott om skåp, här finns plats för matbord som rymmer 4-6 personer. Här finns kyl, frys, fläktkåpa i rostfritt, spishäll och diskmaskin.

Badrum:

Som renoverades av föreningen för några år sedan är helkaklat med klinkers, ljust porslin, infällbara duschväggar och tvättmaskin.

Förråd:

Två förråd tillhör lägenheten, ett i källaren och ett på vinden.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus 6 våningar
Boarea: 71.5 kvm
Byggnadsår: 1947
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Energikonsumtion: 147 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 78 i Brf Göteborgshusnr 11
Pris: 3 925 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3894 kr/mån
Driftkostnad: 588 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 350 kr
  • Övrigt: 238 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 0.58726%

Närområde

Allmänt: Området ligger fantastiskt vackert på höjden mellan Linné och Vasastan ,mycket nära Chalmers och Sahlgrenska. Husen byggdes som bostadrätter 1947.
Närservice: Ett stenkast från lägenheten ligger Guldhedstorget som erbjuder bra service såsom Tempobutik, Sushirestaurang, restaurang, frisör, skönhetsklinik, blomsteraffär och den lokala fastighetsmäklaren Ängemarkens Fastighetsbyrå grundat 1991. Det är även nära till Doktor Fries torg och Landala torg där det bland annat finns matbutiker, grönsakshandel, fisk bod, systembolag, apotek och gym.
Kommunikation: Endast ett par minuter ifrån lägenheten ligger Wavrinskys plats som är en knutpunkt för ett stort antal spårvagnar och bussar så att man snabbt kan ta sig vart man önskar.
Parkering: Guldheden är ett av få områden där man lätt kan få tag på parkering, enklast skaffar man ett boendekort (Taxa S6 460 kr/månad) från kommunen. Det finns också garage som man kan hyra in sin bil på mot en kostnad om ca 750:-/månad.
Föreningen har egna parkeringsplatser. Men fås efter ett tag enligt föreningens kösystem.
Övrigt: Ett fantastiskt lugnt och skönt område med mycket grönska. Så centralt att man lätt tar sig ner både till Linnégatan och Avenyn på bara några minuter.

Förening

Föreningsnamn: Brf Göteborgshusnr 11
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 757201-7239
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades när husen byggdes 1947 och består av 222 bostadsrätter fördelade på 4 sexvåningshus och 7 trevåningshus. Bastu och träningsrum finns, i föreningen finns också en trevlig övernattningslägenhet som kan hyras dygnsvis mot en mindre summa. Fastigheterna är helt renoverade med bla el och vattenstammar och helkaklade badrum, nya säkerhetsdörrar m.m.
Källar- och vindsförråd tillhör lägenheten.
Parkeringsplats finns att hyra genom föreningen, kösystem gäller (69 stycken finns att hyra genom föreningens interna kösystem). Förening med god ekonomi och låg avgift.
Se bilaga i årsredovisningen för vidare information angående föreningen.
förvaltare/försäkring
Primär Fastighetsförvaltning AB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötseln. Fastigheterna är försäkrade i Trygg-Hansa med fullvärdesgaranti.
Föreningens hemsida...http://www.gbghus11.se
Anteckningar: Tomträtt Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 222
Renoveringar: Utfört underhåll
Föreningen har en underhållsplan som efterföljs och uppdaterades 2014..
Om fattande ROT-renovering gjordes under 90-talet, och i samband med detta renoverades samtliga badrum.
2009/2010 genomfördes underhåll samt byte av fläktar i höghusen, föreningen genomgick även en OVK-besiktning.
Under 2013 tecknade föreningen ett så kallat komfortavtal med Göteborgs Energi. Avtalet avser att skapa en bättre värmekomfort och minska värmekostnaderna för föreningen.
2014- Lagning av stödmurar och målning av källargolv. Renovering av expedition på Källsprångsgatan 1.
2015- 2016- Se över tegelfasaderna, omfogning och spolning av rör, samt utvändiga målningsarbeten. Justering av fönster samt byte av takpannor ink. Papp, läkt och plåt på Lövskogsg. 2 och 17. Byte av lampor i tvättstugor, byte p-skyltar.
2017-2018 Lagning marktrappor, renovering tegelfasader, fasadtvätt höghus samt balkonger, byte torkrumsdörrar, injustering värme.

Planerat underhåll
2019/2020 Justering kantsten och gatsten, linjemarkering p-platser, byte stuprör och hängrännor, renovering tegelfasader och bastu. Oläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17.
2020/2021 Spolning avlopp, justering fönster, OVK höghus och målning takluckor samt huvar.
2021/2022 Lagning marktrappa, renovering tegelfasad, målning takluckor, tvättstugor och entréskärmtak.
Alla underhåll är budgeterade i årsredovisning, se sida 5-6 för mer inforamtion.
Ekonomi
Föreningen har en god och välskött ekonomi med en belåning om enbart 949 kr/kvm. Avsättningar görs årligen enligt långsiktig underhållsplan med ca 1 miljonkr/år. Föreningen har även en kassa på strax över 4,5 miljoner kr.

Andrahandsuthyrning
Föreningen tillämpar en restriktiv hållning till andrahandsuthyrning. Om särskilda skäl föreligger kan det beviljas dock längst i ett år i taget.

Tvättstuga
Föreningen har sex tvättstugor med god standard. Det finns två tvättmaskiner, ett torkrum och en torktumlare i varje. Under 2011 nyinstallerades snabbtorkande rörlinor i torkrummet. Tvättstugan ligger i huset. Bokning av tvättstugan kan göras via hemsidan www.gbghus11.se.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en hobbyverkstad och bastu i samma trappuppgång. Man har även en samlingslokal och en övernattningslägenhet som medlemmarna kan låna. Se bilder på föreningens hemsida www.gbghus11.se
Parkering: Parkering Föreningen har 69 parkeringsplatser som de boende kan ställa sig i kö till. På gatorna gäller boendekort (S6).
Tv och bredband: Kabel-TV och bredband Ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbud samt digital-TV Small ingår också i gruppavtalet och kostar inget extra för medlemmarna. Internetanslutning via ComHem, Telia Fiber.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: Tomträtt
Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Bilder

Christina Hasselberg din mäklare i Guldheden sedan 1991 Vill du veta vad din bostad är värd? Gissa priset innan budstart! Chalmers Tekniska Högskola i näheten Omdömen hitta mäklare Christina! Fysikens Sportcenter i Guldheden Guldhedstoget med vy mot hamnen Vy mot Sahlgrenska från Guldheden Wavrinskys plats Nostalgi Guldhedstorget 1945 Lekplats i området vid lägenheten Chalmers tekniska högskola Guldhedstorget med Ängemarkens Fastighetsbyrå Mats Hasselberg din mäklare i Guldheden sedan 1991 Planskiss Källsprångsgatan 3

Karta