Källsprångsgatan 2, Norra Guldheden

Göteborg 2 950 000 kr eller högstbjudande

Ljus och fin hörnlägenhet med hiss och balkong utan insyn!

Att få bo i Norra Guldheden är en lyx som innebär att få ta del av öppna vyer, storstadsliv och funkisnostalgi. Nu finns tillfället att bli lycklig ägare till denna ljusa hörnlägenhet med tyst, högt och fritt läge utan insyn. Vackra originalgolv, djupa fönsternischer och en takhöjd om hela 2.7 meter gör denna lägenhet speciell.

Hörnlägenhet på våning 2/6, balkong med utsikt mot grönskande omgivningar.
Gångavstånd till Chalmers och Sahlgrenska.
Underbar balkong med bästa solläge utan insyn. Det är något extra att bo i det som byggdes som framtidens boende i mitten av 40-talet med härligt ljus och rymd mycket tack vare den generösa takhöjden.
Att kunna ta sig till Linnégatan på mindre än 10 minuter och närheten till Wavrinskys plats gör att man alltid har nära till de fördelar som det innebär att bo i staden.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 57.5 kvm.
Hiss: Ja

Välkommen till denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet belägen i ett av dom ståtliga högre husen i Norra Guldheden! Här kommer du in i det tidstypiska kapprummet där det helkaklade badrummet med dusch och tvättmaskin finns direkt åt höger.

Fortsätter du in kommer du till en generös hall med vardagsrummet rakt fram med sin vackra originalparkett och utgång till balkongen som har fritt läge där du kan njuta av solen stor del av dagen.

Till vänster i lägenheten finns köket som är rymligt med plats för ett mindre matbord. I köket finns kyl/frys, diskmaskin, fläkt och spis allt i bästa skick.

Intill köket finns det minsta sovrummet / arbetsrum med plats för sängmöbel eller skrivbord.

Från hallen når du också sovrummet med bra förvaring och med gott om plats för dubbelsäng. Lägenheten är ljus och fin med tapeter i ljusa färger, har vackra golv med ekparkett och furuplank samt hela 2,7 meter i takhöjd vilket ger en härlig och luftig känsla!

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus 6 våningar
Boarea: 57.5 kvm
Byggnadsår: 1947
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag
Övriga byggnader: Ängemarkens Fastighetsbyrå om Guldheden
Funkishus med gröna gårdar och nära till allt man behöver. Det är Guldheden. De flesta husen här är byggda på 40- och 50-talen runt lokala små torg med butiker som lätt blir nya favoriter.
LÄKARHISTORIA OCH TAKE AWAY
När Guldheden byggdes var det som bostadsområde för personalen på Sahlgrenska. Det arvet finns kvar och påminner oss genom alla gator som är döpta efter läkare och sjuksköterskor, till exempel Doktor Becks gata eller Syster Estrids gata. Med boendekvalitet i åtanke byggdes stadsdelen som ett mönsterområde, med skön natur inpå knuten och all tänkbar service på de små torgen. Idén bakom mönsterstadsdelen var att bygga för grannsämja och gemenskap, en känsla som många guldhedsbor menar lever kvar än idag. På ett av torgen, Guldhedstorget, hittar du mataffär, en liten take away och en fantastisk blomsteraffär. Ett annat torg i typisk 50-talsanda är Doktor Fries torg, med schackrutiga plattor och skulpturen Fina Fisken. Här finns bland annat flera restauranger, matbutik, apotek, bibliotek och gym.
KLASSISK ARKITEKTUR OCH RÖDA STUGOR
Många av husen har en slående utsikt över stora delar av stan och från Guldhedens Vattentorn ser du ända ut till Vinga. Tornet är ett klassiskt utflyktsmål för många Göteborgare - en pampig byggnad med höga valv och målningar på insidan, ritad av arkitekten Nils Einar Eriksson, som även gjort Biografen Draken, Göteborgs konserthus och Park Avenue. Strax intill Guldhedstorget ligger Olssons Trädgård, en liten pärla till park som anlades av konstnären och trädgårdsentusiasten Carl Olsson. En annan grön oas är idylliska Änggårdskolonin i Guldhedsdalen, med små söta stugor, grusade gångar och blomstrande trädgårdar. Södra Guldheden gränsar till Änggårdsbergen, naturreservatet som är som gjort för promenader i unik och varierande natur eller långa löprundor i härlig terräng.
TÄT TERRÄNG OCH GODA GRANNAR
Husen i Norra Guldheden är från 1940-talet medan den södra delen påbörjades ett årtionde senare. Typiskt för dessa hus är att de är byggda med kvalitetsmaterial, direkt på plats och av skickliga hantverkare. I sann funkisanda är bostäderna ljusa, bekväma och praktiska. Den omväxlande terrängen behölls för att skapa en trivsam och grön boendemiljö, utan för många störande inslag. Avsaknaden av genomfartsleder bidrar till att Guldheden än idag upplevs som ett lugnt och stillsamt bostadsområde, trots närheten till stadskärnan. Kommunikationerna är annars helt optimala, med Wavrinskys plats som central knutpunkt och många buss- och spårvagnslinjer som kör täta turer. Det går också enkelt att ta sig till Mölndal, genom Toltorpsdalen och på en kvarts promenad ner genom Vasastaden är du redan vid Avenyn. Så nära centrum - men ändå så avskilt. Möjligheten att välja stadspuls med shopping, restauranger och nöjesliv eller promenader i skog och natur är helt enkelt oslagbar.

Energideklaration

Utförd: Ja
Energikonsumtion: 147 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 80 i Brf Göteborgshusnr 11
Pris: 2 950 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3135 kr/mån
Driftkostnad: 537 kr/månad och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 88 kr
  • Hushållsström: 250 kr
  • Övrigt: 199 kr

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 0.47341%

Närområde

Allmänt: Området ligger fantastiskt vackert på höjden mellan Linné och Vasastan ,mycket nära Chalmers och Sahlgrenska. Husen byggdes som bostadsrätter 1947.
Närservice: Närservicen är god, och från lägenheten tar det bara några minuter att gå till Guldhedstorget, ett trevligt torg med en lokal mäklarbyrå sedan 1991 Ängemarkens Fastighetsbyrå, matbutik, sushibar, kvartersrestaurang och en blomsteraffär. Torget ansluter till Wavrinskys Plats som fungerar som knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer. Även Landala Torg - där det bland annat finns matbutik, grönsakshandel, fiskbod, konditori, systembolag, apotek och gym - ligger inom kort gångavstånd.
Kommunikation: Endast ett par minuter ifrån lägenheten ligger Wavrinskys plats som är en knutpunkt för ett stort antal spårvagnar och bussar så att man snabbt kan ta sig vart man önskar.
Parkering: Föreningens 69 parkeringsplatser hyrs ut enligt ett separat kösystem. Guldheden är ett av få områden där man lätt kan få tag på parkering. På gatorna i området gäller boendeparkering (S6), det finns även ett fåtal garage inom Bostadsrättsföreningen. I området finns även flera besöksparkeringar. För att vara berättigad till boendeparkering skall följande uppfyllas: folkbokförd på adressen samt ägare av bilen. Se ytterligare information på www.trafikkontoret.goteborg.se
Garageplats kan eventuellt hyras i området. I övrigt har Wallenstam ett garage på Ängemarken 4 samt Eklandia Fastighets AB i Guldhedsgaraget på Reutersgatan 2c.
Övrigt: Ett fantastiskt lugnt och skönt område med mycket grönska. Så centralt att man lätt tar sig ner både till Linnégatan och Avenyn på bara några minuter.

Förening

Föreningsnamn: Brf Göteborgshusnr 11
Organisationsform: Bostadsratt
Organisationsnummer: 757201-7239
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Föreningen bildades när husen byggdes 1947 och består av 222 bostadsrätter fördelade på 4 sexvåningshus och 7 trevåningshus. Bastu och träningsrum finns, i föreningen finns också en trevlig övernattningslägenhet som kan hyras dygnsvis mot en mindre summa. Fastigheterna är helt renoverade med bla el och vattenstammar och helkaklade badrum, nya säkerhetsdörrar m.m.
Källar- och vindsförråd tillhör lägenheten.
Parkeringsplats finns att hyra genom föreningen, kösystem gäller (69 stycken finns att hyra genom föreningens interna kösystem). Förening med god ekonomi och låg avgift.
Se bilaga i årsredovisningen för vidare information angående föreningen.
förvaltare/försäkring
Primär Fastighetsförvaltning AB sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning samt fastighetsskötseln. Fastigheterna är försäkrade i Trygg-Hansa med fullvärdesgaranti.
Föreningens hemsida...http://www.gbghus11.se
Anteckningar: Tomträtt Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.
Äger föreningen marken: Ja
Antal lägenheter: 222
Renoveringar: Utfört underhåll
Föreningen har en underhållsplan som efterföljs och uppdaterades 2014..
Om fattande ROT-renovering gjordes under 90-talet, och i samband med detta renoverades samtliga badrum.
2009/2010 genomfördes underhåll samt byte av fläktar i höghusen, föreningen genomgick även en OVK-besiktning.
Under 2013 tecknade föreningen ett så kallat komfortavtal med Göteborgs Energi. Avtalet avser att skapa en bättre värmekomfort och minska värmekostnaderna för föreningen.
2014- Lagning av stödmurar och målning av källargolv. Renovering av expedition på Källsprångsgatan 1.
2015- 2016- Se över tegelfasaderna, omfogning och spolning av rör, samt utvändiga målningsarbeten. Justering av fönster samt byte av takpannor ink. Papp, läkt och plåt på Lövskogsg. 2 och 17. Byte av lampor i tvättstugor, byte p-skyltar.
2017-2018 Lagning marktrappor, renovering tegelfasader, fasadtvätt höghus samt balkonger, byte torkrumsdörrar, injustering värme.

Planerat underhåll
2019/2020 Justering kantsten och gatsten, linjemarkering p-platser, byte stuprör och hängrännor, renovering tegelfasader och bastu. Oläggning tak Lövskogsgatan 2 och 17.
2020/2021 Spolning avlopp, justering fönster, OVK höghus och målning takluckor samt huvar.
2021/2022 Lagning marktrappa, renovering tegelfasad, målning takluckor, tvättstugor och entréskärmtak.
Alla underhåll är budgeterade i årsredovisning, se sida 5-6 för mer inforamtion.
Ekonomi
Föreningen har en god och välskött ekonomi med en belåning om enbart 949 kr/kvm. Avsättningar görs årligen enligt långsiktig underhållsplan med ca 1 miljonkr/år. Föreningen har även en kassa på strax över 4,5 miljoner kr.

Andrahandsuthyrning
Föreningen tillämpar en restriktiv hållning till andrahandsuthyrning. Om särskilda skäl föreligger kan det beviljas dock längst i ett år i taget.

Tvättstuga
Föreningen har sex tvättstugor med god standard. Det finns två tvättmaskiner, ett torkrum och en torktumlare i varje. Under 2011 nyinstallerades snabbtorkande rörlinor i torkrummet. Tvättstugan ligger i huset. Bokning av tvättstugan kan göras via hemsidan www.gbghus11.se.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en hobbyverkstad och bastu i samma trappuppgång. Man har även en samlingslokal och en övernattningslägenhet som medlemmarna kan låna. Se bilder på föreningens hemsida www.gbghus11.se
Parkering: Parkering Föreningen har 69 parkeringsplatser som de boende kan ställa sig i kö till. På gatorna gäller boendekort (S6).
Tv och bredband: Kabel-TV och bredband Ansluten till kabel-TV via ComHem. Grundutbud samt digital-TV Small ingår också i gruppavtalet och kostar inget extra för medlemmarna. Internetanslutning via ComHem, Telia Fiber.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: Tomträtt
Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Bilder

Dalheimersgatan 5A (MH523)    - Vill du veta vad din bostad är värd Dalheimersgatan 5A (  MH523) - Guldhedstorget med Ängemarkens Fastighetsbyrå Lövskogsgatan 15 A (MH509) - Vill du att vi skall matcha din lägenhet till den perfekta köparen! Ängemarken 3 (MH477) - Lekplats i området Dalheimersgatan 5A (MH523) -    Guldhedstoget med vy mot hamnen Wavrinskys plats Chalmers Tekniska Högskola huvudentré Guldhedstorget 1944 Gulhedstorget hittamaklare2 Vy över Sahlgrenska Rådjur i Norra Guldheden Gissa slutpris innan budstart!

Karta