Lövskogsgatan 3, Norra Guldheden

Göteborg 3 700 000 kr eller högstbjudande

Perfekt för två studenter, charmig 3,5:a med uteplats, två etage, två badrum!

Välkommen till en riktig drömbostad - en barnvänlig 3,5:a med solig, trevlig och insynsskyddad uteplats. När solen tittar fram kan du öppna dörren till uteplatsen som har sol hela eftermiddagen, kvällen och med plats för matbord och stolar. Här bor du lugnt utan störande trafik men med gångavstånd till centrum.

Etagelägenhet med en alldeles egen uteplats är något extra! Att kunna ta sig till Linnégatan på mindre än 10 minuter och närheten till Wavrinskys plats gör att man alltid har nära till de fördelar som det innebär att bo i staden.
Har man bil finns det möjlighet parkera för en liten peng genom kommunens boendekort. Vindsförråd tillhör lägenheten.
Gångavstånd till Chalmers och Sahlgrenska.

Planlösning

Antal rum: 3.5
Boarea: 71 kvm.
Hiss: Nej

I populära Guldheden finns denna unika etagelägenhet med uteplats och egethus känsla! Uteplatsen som för övrigt ligger insynsskyddat i bästa söderläge. När du kliver över tröskeln och in denna 3,5:a möts du av en charmig och barnvänlig etagelägenhet med uteplats, två etage, två badrum. Bostaden är karaktärsfull och barnvänlig..

Lägenhetens kök är socialt med öppen planlösning mot matrum allt i harmoniska färger och parkettgolv. Badrummet är fräscht och erbjuder toalett, dusch, badkar och golvvärme. När solen tittar fram kan du öppna dörren till uteplatsen som har sol större delen av dagen fram till kvällen och har plats för matbord och stolar.

Går du en trappa upp finns ett lätt möblerat vardagsrum med gott om plats för soffan, härifrån når du båda sovrummen. Det första sovrummet har hel garderobsvägg och klädkammare och det andra sovrummet ligger i anslutning till badrum nummer två som innehåller, dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Typ av byggnad: Flerfamiljshus 4 våningar
Boarea: 71 kvm
Byggnadsår: 1947
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Utförd: Ja
Energikonsumtion: 147 kWh/m2 år.
Energiklass: None

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 170/1001 i Hsb:s Brf Guldlänken
Pris: 3 700 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4439 kr/mån

Bostaden är pantsatt .

Andel i förening: 0.84932%

Närområde

Allmänt: Området ligger fantastiskt vackert på höjden mellan Linné och Vasastan ,mycket nära Chalmers och Sahlgrenska. Husen byggdes som bostadrätter 1947.
Närservice: Ett stenkast från lägenheten ligger Guldhedstorget som erbjuder bra service såsom Tempobutik, Sushirestaurang, restaurang, frisör, skönhetsklinik, blomsteraffär och den lokala fastighetsmäklaren Ängemarkens Fastighetsbyrå grundat 1991. Det är även nära till Doktor Fries torg och Landala torg där det bland annat finns matbutiker, grönsakshandel, fisk bod, systembolag, apotek och gym.
Kommunikation: Endast ett par minuter ifrån lägenheten ligger Wavrinskys plats som är en knutpunkt för ett stort antal spårvagnar och bussar så att man snabbt kan ta sig vart man önskar.
Parkering: Guldheden är ett av få områden där man lätt kan få tag på parkering, enklast skaffar man ett boendekort (Taxa S6 460 kr/månad) från kommunen. Det finns också garage som man kan hyra in sin bil på mot en kostnad om ca 750:-/månad.
Övrigt: Ett fantastiskt lugnt och skönt område med mycket grönska. Så centralt att man lätt tar sig ner både till Linnégatan och Avenyn på bara några minuter.

Förening

Föreningsnamn: Hsb:s Brf Guldlänken
Gatuadress: Ängemarken 5
Postnummer: 41320
Ort: GÖTEBORG
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Föreningens fastigheter byggdes 1946 (färdiga för inflyttning 1947) och omfattar gatorna Ängemarken 1-11, Lövskogsgatan 3-11, Fricksgatan 2-4 samt Vildapelsgatan 3 som 2014 byggdes om från affärslokal till fyra lägenheter.

Lägenhetsbeståndet fördelar sig på 12 fyror, 52 treor, 64 tvåor och 45 ettor. Samtliga lägenheter har balkong och rymliga källar- och vindsförråd. Brf Guldlänken består av 10 fastigheter med totalt 173 lägenheter
Föreningen äger även två lokaler som idag används som frisersalong och tandläkarmottagning.
Fastigheterna är 3 våningar höga tegelhus som ligger i ett grönt och lugnt område på Norra Guldheden. Föreningen förfogar över en tomtyta på 15 890 kvm i Annedals församling, stadsdelsnämnd Centrum. År 1984-85 genomgick Guldlänkens fastigheter en genomgripande renovering där bland annat stambyte ingick.
Området präglas av närheten till park- och naturområdena på Guldhedsberget. I föreningen har vi tillgång till större gräsytor och mycket grönska, vilket gör området till en lugn oas.
Övernattningslägenhet på Ängemarken 5.
Anteckningar: 1. Har ni utfört någon renovering/underhåll sen januari 2016? Isf vad och när? Ja, det har utförts markarbete längs med Lövskogsgatan, där stödmuren har bytts ut samt påbörjad renovering av trapphus. Allt finns i rådande underhållsplan. 2. Har ni några planerade renoveringar/underhåll inom de närmsta åren? Isf vad och när? Pågående renovering av trappor i trapphusen samt relining i vissa fastigheter. 3. Har avgiften förändrats sen 2014-01-01? Isf när och hur mycket? Avgiften höjdes med 1% inför 2014. 2015 och 2016 års avgifter oförändrade.Avgiften höjdes med 1% vid årsskiftet till 2017. 4. Har ni några beslutade avgiftsförändringar på gång? Isf när och hur mycket? Eventuella avgiftshöjningarna beslutas tillsammans med ekonom på HSB i november varje år. Hur eller om avgiften höjs 2018 går inte att prognostisera idag. 5. Hur många procent behöver tex mina barn äga om de ska bo i lägenheten? Vi rekommenderar att den som bor i lägenheten äger minst 10%. Annars måste en andrahandsansökan lämnas in. Styrelsen beviljar andrahandsuthyrning ett år i taget. 6. När brukar årsstämman hållas? Årsstämman brukar hållas i maj varje år. 7. Vilka förmåner har ni för era medlemmar? I föreningen finns en målerilokal och pingisrum som alla får använda. Vi har även avtal med Fjäderborgen för att spela gratis badminton vissa tider. På föreningens grönområden finns lekplats, plats för grillning samt utemöbler.
Äger föreningen marken: ja
Överlåtelseavgift: 1138
Pantsättningsavgift: 455
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter dubbelt ägande: Nej
Överlåtelseavgift betalas av: Säljare
Övrigt: 1. Har ni utfört någon renovering/underhåll sen januari 2016? Isf vad och när? Ja, det har utförts markarbete längs med Lövskogsgatan, där stödmuren har bytts ut samt påbörjad renovering av trapphus. Allt finns i rådande underhållsplan. 2. Har ni några planerade renoveringar/underhåll inom de närmsta åren? Isf vad och när? Pågående renovering av trappor i trapphusen samt relining i vissa fastigheter. 3. Har avgiften förändrats sen 2014-01-01? Isf när och hur mycket? Avgiften höjdes med 1% inför 2014. 2015 och 2016 års avgifter oförändrade.Avgiften höjdes med 1% vid årsskiftet till 2017. 4. Har ni några beslutade avgiftsförändringar på gång? Isf när och hur mycket? Eventuella avgiftshöjningarna beslutas tillsammans med ekonom på HSB i november varje år. Hur eller om avgiften höjs 2018 går inte att prognostisera idag. 5. Hur många procent behöver tex mina barn äga om de ska bo i lägenheten? Vi rekommenderar att den som bor i lägenheten äger minst 10%. Annars måste en andrahandsansökan lämnas in. Styrelsen beviljar andrahandsuthyrning ett år i taget. 6. När brukar årsstämman hållas? Årsstämman brukar hållas i maj varje år. 7. Vilka förmåner har ni för era medlemmar? I föreningen finns en målerilokal och pingisrum som alla får använda. Vi har även avtal med Fjäderborgen för att spela gratis badminton vissa tider. På föreningens grönområden finns lekplats, plats för grillning samt utemöbler.

Bilder

Dalheimersgatan 4 A (MH532) - Christina Hasselberg din mäklare i Guldheden sedan 1991 Plan skiss 197 Vill du att vi skall matcha din lägenhet till den perfekta köparen Dalheimersgatan 6A (MH445) - Sahlgrenska från Guldheden Chalmers Tekniska Högskola Dalheimersgatan 5A (MH523) - Guldhedstorget med Ängemarkens Fastighetsbyrå Dalheimersgatan 6A (MH445) - Vy över Brf Norra Guldheden nr 1 Dalheimersgatan 4 A (MH532) - Omdömen hitta mäklare Christina! Gissa slutpriset innan budstart! Dalheimersgatan 6A (MH445) - Chalmers Tekniska Högskola med hållplats Dammen

Karta