Arsenalsgatan 4 A , Kungshöjd

Göteborg 6 975 000 kr eller bud

Takhöjden, pardörrarna, serveringsgången, det andas sekelskifte!

Charmig sekelskifteslägenhet med öppen spis, fritt och högt belägen utan insyn. Stor balkong med bästa solläge, helt utan insyn och vidunderlig utsikt över Göteborg.
Det är något extra att bo i det som byggdes under sekelskiftet, den luftiga takhöjden, breda fönsterbänkar i marmor, stavparkett och serveringsgång.
Att kunna ta sig till Kungsgatan på några minuter är några av de fördelar som det innebär att bo i staden.
Har man bil finns det möjlighet parkera genom kommunens boendekort.

Charmig sekelskifteslägenhet med öppen spis, fritt och högt belägen utan insyn. Stor balkong med bästa solläge, helt utan insyn och vidunderlig utsikt över Göteborg. Våning 2 av 5.
Det är något extra att bo i det som byggdes under sekelskiftet, den luftiga takhöjden, breda fönsterbänkar i marmor, stavparkett och serveringsgång.
Att kunna ta sig till Kungsgatan på några minuter är några av de fördelar som det innebär att bo i staden.
Har man bil finns det möjlighet parkera genom kommunens boendekort.
Ett förråd tillhör lägenheten. Parkering finns genom kommunens boendekort mot en kostnad om 680:-/månad.

Planlösning

Antal rum: 3
Boarea: 114 kvm. föreningens information
Hiss: Ja

Vi välkomnas av en ljus rymlig hall med vacker fiskbensparkett på golvet. Här ges bra plats för ytterkläder och även plats för en liten läsfåtölj vid fönstret om så önskas. Till vänster finner vi två rum i fil och den genomgående takhöjden är dryga tre meter. I det första av de två rummen finner vi våningens största sovrum eller matsal om man vill. Rummet rymmer utan problem en eller flera sängar, arbetsdel samt tillhörande sängmöbler. Den öppna spisen i Kolmårdsmarmor (ej fungerande), pardörren, takhöjden i kombination med de höga golvlisterna andas sekelskifte. Det andra av dom två rummen i fil är lägenhetens vardagsrum, härifrån når vi den rymliga balkongen som sträcker sig längs lägenheten i sydväst och erbjuder en oslagbar utsikt mot flera av Göteborgs landmärken. Även i dessa två rum finns vacker fiskbensparkett och djupa fönsternischer med bänkskivor i marmor.

Till höger i hallen finns det minsta rummet som har fönster mot innergården, här får det enkelt plats med dubbelsäng.

Köket nås via den klassiska serveringsgången och är så stort som man bara kan drömma om. Köket är i gammal stil men modernt från Kvänum, vitvaror med hög kvalitet, här ligger ett vackert trägolv och väggarna är ljusa. Stort skafferi och fönster mot den vackra innergården. Från köket finns även ytterligare sk köksingång, en entré från fastighetens andra trappuppgång som förr användes flitigt av den jungfru som arbetade i hushållet.

Våningens badrum nås också via den vackra bevarade serveringsgången. Badrummet är i klassisk tidlös design med kakel i klassiska färger. Utrustat med wc, tvättställ och badkar. Intill badrummet finns gästtoalett.

Byggnad

Boarea: 114 kvm
Byggnadsår: 1910
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Energideklaration

Utförd: Ja
Energiklass: None

Ekonomi

Lägenhetsnummer: 1104 i Brf Vapendragaren
Pris: 6 975 000 kr eller bud
Avgift: 6980 kr/mån

Närområde

Allmänt: I ståtliga Kungshöjd finner vi denna sekelskiftesvåning. Lägenheten är belägen på andra våning med stor balkong om ca 23 kvm i härligt sydvästläge. Våningen ligger med ett ostört läge på toppen av Kungshöjd med fantastisk utsikt över takåsarna, Skansen kronan, Oscar Fredriks kyrka samt hamninloppet. Fastighetens hiss tar dig ända upp till dörren. Våningen är i behov av renovering, ett utmärkt tillfälle att kunna sätta sin egen prägel. Här bor du med närhet till närservice, shopping, kommunikationer, barnomsorg, vårdcentral, upplevelser mm. Varmt välkommen på visning!
Närservice: Kungshöjd är beläget mitt i centrala Göteborg. Tack vare det upphöjda läget bor du ändå lugnt och tyst trots det centrala läget. I den direkta närheten finns ett brett utbud av matbutiker, restauranger samt caféer så som ICA, Willys, Feskekôrka, Stora Saluhallen, da Matteo etc. Någon minut bort finner du även Grönsakstorget och Domkyrkan som är knytpunkterna för spårvagns- och busskommunikation. Magasinsgatan och Vallgatan, fyllda av restauranger och småbutiker, leder dig ner mot Kungstorget och Avenyn där du finner ett ännu större utbud
Parkering: I området finns även boendeparkering som erhålls via ansökan till Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se

Förening

Föreningsnamn: Brf Vapendragaren
Organisationsnummer: 716445-2398
Äkta/oäkta förening: Äkta
Allmänt om föreningen: Brf Vapendragaren i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 40 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2006 (äger marken).En överlåtelseavgift tas ut om 1 108 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp). Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 443 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2016.Tvättstugan är belägen på innergården och är utrustad med två tvättmaskiner, en
torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.Föreningen har en välskött innergård med sittgrupp, planteringar och kastanjeträd. Föreningen anordnar gemensam vår- och höststädning. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Arsenalens Första Samfällighetsförening. Föreningens andel är 40 procent. Samfälligheten förvaltar innergården med plantering.
Renoveringar 1991 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och nya fönster installerades i fastigheten.2006 byttes takfläktar ut.2008 totalrenoverades fasaden, balkonger byttes ut och fönster samt tak målades om. Under samma år renoverades trappuppgången och en grundförstärkning av bottenplattan i trapphuset i uppgång A genomfördes.2009 energideklarerades fastigheten och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes.2010 totalrenoverades hiss i uppgång A.2010-2011 utförde föreningen energibesparande åtgärder.2011 genomfördes en uppfräschning/renovering av tvättstuga och ett ental nya maskiner installerades.2012 bekostade föreningen asfaltering av trottoaren utanför fastigheten.2012-2015 utfördes omfogning av dörrar, fönster och grundmur i markplan.2013 målades dörrar och karmar på gatuplan.2014 byttes tryckkärlet i pannrummet och det utfördes ommålning av entrén på uppgång A och B samt gallergrind och gång till uppgång B. Samma år utfördes tillbyggnad av balkonger på framsida och innergård samt byttes en del fönster.Pågående arbete med att byta takfläktar, påbörjades 2012 och beräknas vara klart 2017.
Anteckningar: Föreningen bildades år 1994 och har fått betyget B för år 2016. Prisnivån i föreningen är 7% högre än medelvärdet i Göteborg.
Antal lägenheter: 40
Parkering: Uppvärmning och el: Fjärrvärme Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.goteborg.se.
Tv och bredband: TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Com Hem
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Ej angiven
Föreningen tillåter dubbelt ägande: Nej
Övrigt: Föreningen bildades år 1994 och har fått betyget B för år 2016. Prisnivån i föreningen är 7% högre än medelvärdet i Göteborg.

Bilder

Pampig fasad Arsenalsgatan Gårdsmiljö Utsikt från balkongen Utsikt Balkong med fritt och soligt läge Christina Hasselberg din mäklare i centrala Göteborg sedan 1991 Öppen spis (ej fungerande) Vardagsrum med utgång till balkong Vardagsrum mot serveringsgång och kök Två rum i fil med klassiska dubbla spegeldörrar Köket med fönster mot gården Kök med gott om plats Detaljer kök Möblerbar hall Gissa slutpriset innan budstart! Detaljer Sovrum mot gården Helkaklat badrum med badkar Serveringsgång Trapphuset Planskiss Arsenalsgatan 4A 2019copy Mats Hasselberg din mäklare i centrala Göteborg sedan 1991 Vill du veta vad din bostad är värd! Omdömen hitta mäklare Christina se vidare!

Karta